Тиждень професії «Кухар» у групі №11

2014-11-03

З 27 по 31 жовтня у нашому ліцеї відбувся тиждень професії «Кухар» між учнями випускної групи №11. В рамках тижня проведено заходи: відкритий урок виробничого навчання на тему «Приготування налисників з різним фаршем»; конкурс професійної майстерності на тему «Приготування салатів»; випуск кулінарної стінгазети «Скринька рецептів».

На уроці виробничого навчання, працюючи в інтерактивних групах, майбутні кухарі вчилися готувати і презентувати налисники з різним фаршем: сиром, рибою, грибами і м’ясом. Вони підготували випереджувальні завдання: цікаві повідомлення про вироби з прісного тіста, які готують в нашому регіоні; показали свої теоретичні знання з теми «Приготування прісного тіста та виробів з нього», продемонстрували свої практичні уміння та навички у приготуванні налисників, різноманітних фаршів до них, презентували різні види оформлення готових налисників з використанням соусів, зелені, спецій, фігурної карамелі, трафаретів тощо.

У конкурсі професійної майстерності змагалися 2 команди: «Рататуй» і «Рішельє». У І турі конкурсу учасники представили свої команди, привітали суперників, гостей, уболівальників і членів журі. У ІІ турі команди відповідали на запитання суперників по технології приготування різних салатів. Доки учасники ІІІ туру «Пекельна кухня» готували салати за власними рецептами, інші члени команд заробляли бали, відповідаючи на цікаві, а іноді і каверзні запитання за темою професійного конкурсу, розгадуючи загадки про інгредієнти різних салатів. Журі об’єктивно оцінило знання та уміння майбутніх кухарів У запеклій боротьбі теорії та практики перемогла команда «Рішельє», ІІ почесне місце зайняла команда «Рататуй». Учні були нагороджені грамотами і призами. Всі присутні отримали заряд позитивної енергії, дізналися багато цікавого та корисного.

Під керівництвом майстра виробничого навчання Сарани О.В. учні створили стінну газету, статті якої розповідають про цікаві та смачні рецепти простих страв, навчають, як можна із дешевих повсякденних продуктів приготувати кулінарні шедеври, додавши в них «таємний» інгредієнт. Вдячні читачі можуть дізнатися з газети багато корисної інформації, яка їм знадобиться у приготуванні фірмових страв і напоїв для святкового столу.

/Files/images/2014_ryik/40.jpg/Files/images/2014_ryik/41.jpg/Files/images/2014_ryik/42.jpg/Files/images/2014_ryik/43.jpg/Files/images/2014_ryik/44.jpg/Files/images/2014_ryik/45.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 290