Тиждень професії «Кухар»

2015-02-27

З 23 по 27 лютого 2015 року в ліцеї відбувся тиждень професії «Кухар», в якому брали участь учні групи №1.

Професійний тиждень розпочався презентацією стінної газети, присвяченої святкування Масляної. Газета містила цікаву інформацію про народні прикмети, пов'язані із проводами зими, про українські традиції святкування і ласування млинцями і варениками.

Наступного дня майбутні кухарі брали участь у конкурсі фахової майстерності на тему: «Приготування вареників». Після презентації учасників конкурсу розпочався теоретичний тур «Вареничний ерудит», на якому вони виконували тести, підготовлені викладачем спецдисциплін Беценко Г.П. У практичному турі «Вареничний майстер» учні продемонстрували практичні уміння у приготуванні і оформленні вареників до відпуску. Найкращі результати продемонстрували Рогожина Катерина, Гатич Наталія і Степаневич Катерина.

25 лютого відбувся конкурс на кращий рецепт приготування млинців і вареників. Учні ділилися родинними секретами приготування цих смачних страв, знайомились із сучасними кулінарними тенденціями в цій галузі.

В четвер, 26 лютого, учні ліцею та педагогічні працівники були запрошені на відкритий позакласний захід «Прийшла Масляна!», вони брали участь у проводах зими з піснями, хороводами, спалюванням опудала зими, смакували варениками та млинцями. Всі присутні отримали заряд енергії та хорошого настрою, дізналися багато цікавого з історїї святкування Масляної.

Наприкінці тижня голова методичної комісії Чубаха Т.В. підвела підсумки тижня, оголосила та нагородила переможців активних учасників заходів.

/Files/images/2015_rk/1.jpg

/Files/images/2015_rk/2.jpg/Files/images/2015_rk/3.jpg/Files/images/2015_rk/4.jpg/Files/images/2015_rk/5.jpg/Files/images/2015_rk/6.jpg/Files/images/2015_rk/7.jpg/Files/images/2015_rk/8.jpg/Files/images/2015_rk/9.jpg/Files/images/2015_rk/10.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 181