2015-02-27
З 23 по 27 лютого 2015 року в ліцеї відбувся тиждень професії «Кухар», в якому брали участь учні групи №1.
Професійний тиждень розпочався презентацією стінної газети, присвяченої святкування Масляної. Газета містила цікаву інформацію про народні прикмети, пов'язані із проводами зими, про українські традиції святкування і ласування млинцями і варениками.
Наступного дня майбутні кухарі брали участь у конкурсі фахової майстерності на тему: «Приготування вареників». Після презентації учасників конкурсу розпочався теоретичний тур «Вареничний ерудит», на якому вони виконували тести, підготовлені викладачем спецдисциплін Беценко Г.П. У практичному турі «Вареничний майстер» учні продемонстрували практичні уміння у приготуванні і оформленні вареників до відпуску. Найкращі результати продемонстрували Рогожина Катерина, Гатич Наталія і Степаневич Катерина.
25 лютого відбувся конкурс на кращий рецепт приготування млинців і вареників. Учні ділилися родинними секретами приготування цих смачних страв, знайомились із сучасними кулінарними тенденціями в цій галузі.
В четвер, 26 лютого, учні ліцею та педагогічні працівники були запрошені на відкритий позакласний захід «Прийшла Масляна!», вони брали участь у проводах зими з піснями, хороводами, спалюванням опудала зими, смакували варениками та млинцями. Всі присутні отримали заряд енергії та хорошого настрою, дізналися багато цікавого з історїї святкування Масляної.
Наприкінці тижня голова методичної комісії Чубаха Т.В. підвела підсумки тижня, оголосила та нагородила переможців активних учасників заходів.
День знань у Капітанівському професійному ліцеї переробної промисловості
Тиждень знань безпеки життєдіяльності та сприяння здоровому способу життя
Усі НовиниКвітень 2024 | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
П | В | С | Ч | П | С | Н |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |