• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Змагаються майбутні апаратники випарювання

Змагаються майбутні апаратники випарювання

2015-04-02

З 23 по 27 березня 2015 року у нашому ліцеї пройшов тиждень цукровиків. У ньому брали участь учні групи №4, які навчаються за професією «Апаратник випарювання».

В перший день професійного тижня цукровиків відбулася презентація стінної газети «Апаратник випарювання», яку створили учні: Коваль В., Близнюк В. і Колісник В. під керівництвом майстра в/н Величка В.М. Газета містить багато цікавої інформації: про цукор та його види, негативні і позитивні сторони споживання цукру; історію виникнення Капітанівського цукрового заводу, про історичну пам'ятку України – цукрово-рафінадний завод (нині Київська кондитерська фабрика «Рошен»).

24 березня учні зустрілися з працівником Капітанівського цукрового заводу – Сулимою Олександром, який розповів про свій професійний шлях від учня нашого ліцею до апаратника випарювання.

Наступного дня відбувся відкритий урок з предмета «Устаткування підприємств цукрового виробництва» на тему «Чотирьохкорпусна випарна установка з концентратором». Систематизація та узагальнення знань на уроці відбулась з використанням загадок, кросвордів, ребусів, складанням логічних пар і виконанням вибіркових тестів членами 2-х команд. Найбільш активними учасниками були Коваль В., Близнюк В., Іващенко О., Чиженко В., які отримали найвищі бали за свої знання з даної теми.

26 березня в рамках професійного тижня пройшов «Турнір ерудитів», в якому брали участь 2 команди. Під час даної гри учасники розгадували ребуси і кросворди, виправляли помилки на зображенні випарного апарата і навмисні помилки в тексті, відповідали на запитання з різних предметів цукрового виробництва, шукали зашифровані слова і терміни. В результаті запеклої боротьби перемогла дружба.

В п’ятницю, 27 березня, відбулася екскурсія на базове підприємство – Капітанівський цукровий завод. Головну увагу викладач спецдисциплін цукрового виробництва Чубаха Т.В. приділила «тепловому серцю» цукрового заводу – випарній установці, розповіла про її роботу, презентувала робоче місце апаратника випарювання, акцентувала увагу на тому, якими теоретичними знаннями і практичними уміннями повинен володіти апаратник випарювання, щоб забезпечувати ритмічну роботу даної станції та всього цукрового заводу.

Після проведеної екскурсії було підведено підсумки професійного тижня та нагороджено переможців та активних учасників професійного тижня.

/Files/images/2015_rk/Ц 1.jpg/Files/images/2015_rk/Ц 2.jpg/Files/images/2015_rk/Ц 3.jpg/Files/images/2015_rk/Ц 4.jpg/Files/images/2015_rk/Ц 5.jpg/Files/images/2015_rk/Ц 6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 234