Позакласний захід «Хімія на кухні»

2015-06-16

15 червня 2015р. викладач хімії Левченко В.Ю. провела в групі №1 позакласний захід «Хімія на кухні».

Спочатку учні презентували кілька українських національних страв: вареники, галушки і сало, обов’язково наголосивши, які хімічні сполуки входять до їх складу.

Наступний етап заходу – «Хімія і страви» – був практичним: учні різними методами визначали назви речовин, що використовуються при приготуванні їжі. Виконання завдань супроводжувалось музичними паузами, під час яких звучали українські народні пісні «А мій милий вареничків хоче» та «Із сиром пироги».

Далі увазі присутніх було запропоновано усний журнал «Молекулярна кухня» для ознайомлення з технологіями та можливостями молекулярної кухні, однієї з сучасних модних тенденцій гурманів світу.

Під час розважального етапу учасники заходу розгадували кросворд, щоб нагадати автора відомої цитати про практичне застосування досягнень хімії.

Після підведення підсумків позакласного заходу і його учасники, і члени журі із задоволенням поласували смачними варениками із сиром та картоплею.

/Files/images/2015_rk/Х1.JPG/Files/images/2015_rk/Х2.JPG/Files/images/2015_rk/Х3.JPG/Files/images/2015_rk/Х4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 55