З турботою про власне здоров'я

2015-10-23

19 жовтня 2015р. в групі №9 під керівництвом майстра виробничого навчання Бреженко В.М. відбулося засідання гуртка «Смак», присвячене салату вінегрет.

Чому саме цю тематику обрали для обговорення? Наближається зима, все ближче ризик захворіти на простудні захворювання. А вживання вінегрету дозволить зміцнити власний імунітет. Кожна господиня знає, що класичний рецепт вінегрету – це столовий буряк, картопля, квашена капуста, солоні огірки, ріпчаста цибуля. Такий склад гарантує підтримку імунітету за рахунок вітамінів групи А, В, D, E. Також в ньому присутні залізо, цинк, магній, величезна кількість антиоксидантів.

Спочатку члени гуртка прослухали цікаві повідомлення про історію виникнення даного салату, пригадали традиційну технологію його приготування.

Керівник гуртка Бреженко В.М. розповіла учням про інноваційні технології приготування вінегрету, зокрема, уточнила, що зазвичай вінегрет заправляють рослинною олією, але для різноманітності застосовують заправки з діжонською гірчицею, сметаною, йогуртом, кунжутом. У осінній простудний сезон можна спробувати заправку з імбиром і хроном.

В той же час класичний список інгредієнтів став замінюватися іншими незвичайними, але смачними продуктами: до овочевого салату стали додавати м'ясо, рибу, морепродукти тощо. А щоб зберегти більше вітамінів в овочах, дієтологи нині рекомендують не відварювати їх в підсоленому окропі, як раніше, а запікати в духовій шафі або готувати в пароварці.

На практичній частині заняття учні презентували різні варіанти приготування вінегрету: вінегрет з грибами, вінегрет з м’ясом «Хе», класичний вінегрет з майонезом, вінегрет з оселедцем, вінегрет – салат-коктейль.

Кiлькiсть переглядiв: 125