Тиждень професії «Кухар»

2015-11-23

З 16 по 20 листопада 2015 року у нашому ліцеї традиційно пройшов тиждень кухарів, в якому взяли участь третьокурсники – учні групи №1.

Професійний тиждень розпочався конкурсом професійної майстерності на тему «Приготування та оформлення піци». Учасники конкурсу на І етапі «Ерудит» показали теоретичні знання, а потім у «Конкурсі піцайолів» продемонстрували практичні уміння у приготуванні і оформленні піци до відпуску. Кожна представлена піца була по-своєму смачна, але найсмачнішою члени журі визнали страву Петрової Вікторії, найоригінальнішим – оформлення піци Рогожиної Катерини. А найцікавішими відомостями про піцу поділилась Дудник Анна, адже недарма вона вже кілька разів була в Італії – на історичній батьківщині цієї прекрасної страви.

17 листопада на уроці спецдисциплін пройшов конкурс на кращий «Сенкан», в якому перемогла Дудник Анна із своїм п'ятирядковим віршем про вітаміни.

18 листопада редколегія групи – Шпанюк Аліна, Чміленко Анатолій та Піпія Ілона – презентувала одногрупникам інформаційний бюлетень і буклет про здорове харчування.

19 листопада було проведено конкурс «Найрозумніший», в якому майбутні кухарі показали знання із спецпредметів. Вони відповідали на каверзні запитання, вгадували за рецептурою різні страви, виправляли помилки технології їх приготування, складали правильне меню на сніданок, намагалися правильно порахувати ціну реалізації готової страви тощо. У запеклій боротьбі перемогла Зоренко Юлія, яка отримала диплом і солодкий приз – смачний торт «Наполеон». Всі присутні отримали заряд позитивної енергії та хорошого настрою, адже теж брали участь у заході – відгадували цікаві загадки.

20 листопада учні переглянули фільм про фастфуд. Вони поділилися своїми враженнями від побаченого і почутого, зробили висновки щодо вживання шкідливої їжі. А потім було підбито підсумки тижня, відзначено найактивніших його учасників.

/Files/images/2015-2016_nr/listopad/К1.jpg/Files/images/2015-2016_nr/listopad/К2.jpg/Files/images/2015-2016_nr/listopad/К3.jpg/Files/images/2015-2016_nr/listopad/К4.jpg/Files/images/2015-2016_nr/listopad/К5.jpg/Files/images/2015-2016_nr/listopad/К6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 144