Тиждень інформатики

2016-04-08

Сьогодні ми живемо в інформаційному суспільстві, яке вимагає від кожного знань та умінь в галузі інформатики, тож перевірити свій рівень володіння персональним комп’ютером та сучасними гаджетами учні ліцею мали змогу під час тижня інформатики, який проходив з 4 по 8 квітня 2016 року.

В перший день предметного тижня проведено конкурс «Найрозумніший» серед учнів групи №11 І курсу. Учасники гри розгадували анаграми і кросворди, виправляли навмисні помилки в тексті, відповідали на запитання, шукали зашифровані слова і терміни. В результаті запеклої боротьби перемогла Левченко Анна.

5 квітня серед учнів І курсу відбувся конкурс на кращу комп’ютерну презентацію. Учні представили мультимедійні презентації різної тематики: про устаткування підприємств харчування, про особисту гігієну кухарів, про поняття інформатики, про українських письменників. Найкращою роботою журі визнало презентацію учня групи №11 Сая Антона на тему «Електронагрівальні елементи».

6 квітня «найрозумнішого» визначали серед учнів групи №8 ІІ курсу. Учасники конкурсу розв’язували вибіркові тестові завдання, складали алгоритм режиму дня учня ліцею, розгадували ребуси, вгадували прислів'я, які їм були представлені на тему інформатики, вгадували імена особистостей, життя яких тісно пов'язана з розвитком комп'ютерної техніки. Переможцем стала Білак Руслана.

7 квітня збірна команда дівчат змагалася із збірною командою хлопців у грі «Чия візьме?». Протягом семи раундів команди виконували теоретичні і практичні завдання, зокрема, створювали мультимедійні презентації «Я люблю Україну!», зображували за допомогою програми Paint відповіді на загадки, визначали за біографіями та портретами імена учених, що зробили внесок у розвиток у становлення науки інформатики, відповідали на цікаві бонусні запитання. В результаті, з незначною перевагою, перемогли збірна команда хлопців у складі: Саломатін Григорій (капітан), Назаров Максим, Романій Віталій, Поляк Руслан і Чарковський Олександр.

8 квітня було підведено підсумки тижня, викладач інформатики Чубаха Т.В. нагородила переможців та активних учасників заходів тижня.

/Files/images/2015-2016_nr/І2.JPG/Files/images/2015-2016_nr/І4.JPG/Files/images/2015-2016_nr/І3.JPG/Files/images/2015-2016_nr/І5.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 145