Тиждень знавців української мови

2013-11-11

/Files/images/9 листопада.jpg

З 4 по 9 листопада в ліцеї відбувся тиждень знавців української мови, присвячений Дню української писемності та мови, що відзначається 9 листопада як свято духовності українського народу, запроваджене Указом Президента України у 1992 році на знак затвердження великого національного надбання, коштовного скарбу, який поєднує досвід, мрії і надії мільйонів людей, подвижників українського слова.

На початку тижня працівників та учнів ліцею зустрічали дівчата в національних костюмах, вони презентували захід чудовим виступом, закликали всіх спілкуватися українською мовою.

В рамках тижня було проведено конкурс «Переклади!», виставку-огляд словників «Не бійтеся заглядати у словник: це пишний яр, а не сумне провалля», конкурс на кращу комп’ютерну презентацію «Українська мова солов’їна», експрес-пошук «Найкращий знавець рідного слова», конкурс на кращого оповідача гуморесок та байок. Також учні ліцею взяли участь у І етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, переможцем якого стала учениця групи №1 Іванна Коцелівська.

Кiлькiсть переглядiв: 171