Вечорниці на Андрія

2013-12-16

Є у нашого народу чудова традиція — святкувати вечорниці. Віддаючи шану минувшині, беручи все найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо те найдорожче, що є в народі — його пісню, мову, історію, звичаї.

Увечері 12 грудня, в переддень свята апостола Андрія Первозванного, кімната відпочинку в гуртожитку нашого ліцею перетворилася в українську хату, де чекали молодь на вечорниці господиня і господар. Гості, серед яких були учні та педагогічні працівники ліцею, були заворожені дійством, що відбувалося на очах.

У програмі заходу були: діалог господині та господаря, сценка з поеми Т.Г.Шевченка «Катерина», пригощання варениками, композиція «Віночок українських пісень».

А які ж вечорниці без гадання? Ворожіння дівчат на свою долю саме в цю ніч віщує майбутнє. Тож наші красуні дівчата теж захотіли узнати, що їх чекає в особистому житті.

Звичайно, не обійшлись вечорниці і без калити, яку наввипередки намагались відкусити завзяті парубки, викликаючи сміх та жарти.

Неповторна атмосфера свята захопила присутніх, викликала бурю позитивних емоцій. Всі були вдячні викладачу української мови та літератури Шевченко Т.Р., яка підготувала з учнями І курсу цей цікавий позакласний захід.

/Files/images/vechornits/10.1.JPG/Files/images/vechornits/1.JPG/Files/images/vechornits/2.1.JPG/Files/images/vechornits/3.1.JPG/Files/images/vechornits/4.1.JPG/Files/images/vechornits/5.1.JPG/Files/images/vechornits/6.1.JPG/Files/images/vechornits/7.1.JPG/Files/images/vechornits/11.2.jpg/Files/images/vechornits/9.1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 206