Змагаються майбутні кухарі

2013-12-30

/Files/images/2014_ryik/11.JPG/Files/images/2014_ryik/12.JPG

З 23 по 27 грудня 2013р. у нашому ліцеї проходив тиждень з професії «Кухар» серед учнів І курсу – групи №1. Про план проведення тижня сповіщала стіннівка «Кулінарна газета», яка також була насичена цікавинками про професію кухаря, віршами та загадками.

В рамках тижня було проведено відкритий інтегрований урок виробничого навчання та предмета «Устаткування підприємств харчування» на тему «Приготування рибної котлетної маси та напівфабрикатів з неї». Учні підготували випереджувальні завдання, використовуючи Інтернет-джерела, на уроці працювали в інтерактивних групах, оволоділи інноваційними виробничими технологіями приготування страв, ознайомилися з сучасними способами оформлення страв.

Не залишився без уваги учнів і конкурс на кращу комп’ютерну публікацію та презентацію, присвячені професії кухаря, переможцями якого стали учениці Горбенко Юлія, Рогожина Катерина, Зоренко Юлія, Петрова Вікторія.

Свої знання та вміння учні мали змогу показати на «Кулінарному турнірі». Члени команд продемонстрували знання правил нарізки овочів, розгадували загадки та ребуси, виконували інші цікаві конкурсні завдання.

Як відзначила голова методичної комісії з професії «Кухар» Чубаха Т.В., проведені заходи допомогли виявити творчі здібності учнів, навчили їх працювати в команді; крім того, майбутні кухарі відкрили для себе деякі секрети професійної майстерності, що сприяє розвитку інтересу до майбутньої професії.

Кiлькiсть переглядiв: 184