• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення 200-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка

Відзначення 200-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка

2014-03-11

/Files/images/2014_ryik/Ш.jpgУ березні 2014 році вся світова громадськість відзначає 200-річчя від дня народження геніального поета України – Тараса Григоровича Шевченка.

Думи народу, його сподівання і прагнення були для Шевченка тим джерелом, яке підтримувало в ньому полум’яний вогонь творчості. Ніхто з українських поетів з такою ніжністю не відбив у своїх творах невичерпну любов до свого краю, до свого народу, до чарівної української природи.

Захід, присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка, відбувся 6 березня 2014 р. в нашому ліцеї. Присутні віддали шану великому сину українського народу.

Із вступним словом виступила викладач української мови та літератури Тетяна Романівна Шевченко. Потім відбувся конкурс на кращу презентацію, присвячену життю та творчості Великого Кобзаря. Далі звучали знайомі ще з дитинства рядки – то учні читали напам’ять Шевченкові вірші.

Учні І та ІІ курсів розгадували кросворд та ребуси, пов’язані з життям і творами Т.Г.Шевченка. Найкраще із завданнями впоралися першокурсники – учні групи №1.

Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, тому що для українців всіх наступних поколінь Великий Кобзар став могутнім джерелом національної свідомості, символом України.

У найважчі роки для нашої країни Великий Кобзар щоразу ставав і стає прапором української нації, гаслом, її духовним маяком.

Кiлькiсть переглядiв: 165