• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Виховна робота

Виховна робота

Досвід роботи ліцею з реалізації концепції національно-патріотичного виховання

На сучасному етапі розбудови української держави важливого значення набуло формування почуття патріотизму, національної свідомості учнівської молоді. Навчально-виховний процес в ліцеї побудований таким чином, щоб пробудити в учнів національні почуття, виховувати в них любов до свого народу, до його віковічних моральних та духовних здобутків, гордість за свою Батьківщину.

Під час реалізації проблеми національно-патріотичного виховання педагогічні працівники ліцею намагаються забезпечити цілісний підхід до виховання, що досягається завдяки чіткому, глибокому плануванню.

В підґрунті національно-патріотичного виховання перебуває формування в молодого покоління культу рідного дому, села, пращурів; виховання усвідомлення належності особистості до свого народу, нації, формування патріотизму, історичної пам’яті, соціальної активності, поваги до таких цінностей, як свобода, рівність, справедливість. Під час виконання цих завдань педагоги використовують різноманітні форми та методи роботи.

Традиційно учні ліцею беруть участь в акціях милосердя. Проводимо ми й уроки мужності з нагоди відзначення Дня Збройних сил України, Дня Перемоги, Дня вшанування жертв війни, уроки пам’яті та скорботи жертв Голодомору 1932-1933 років.

Складовою патріотичного виховання є виховання майбутнього воїна Збройних Сил України. З цією метою здійснюється ідейна та морально-психологічна підготовка учнів, формуються такі риси характеру, як фізична витривалість, моральна стійкість, мужність, відвага, готовність до самопожертви заради шляхетної ідеї.

/Files/images/2015_rk/м2.jpg

/Files/images/2015_rk/м4.jpg

/Files/images/2015_rk/32.jpg/Files/images/2015_rk/м7.jpg/Files/images/2015-2016_nr/ВР1.JPG/Files/images/2015-2016_nr/ВР2.JPG/Files/images/2015-2016_nr/ВР3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 1432