• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень професії «Апаратник дифузії»

Тиждень професії «Апаратник дифузії»

2014-12-17

З 8 по 12 грудня 2014 року у нашому ліцеї пройшов тиждень цукровиків. У ньому брали участь учні групи №3 , які навчаються за професією «Апаратник дифузії».

Професійний тиждень розпочався презентацією стінної газети, яка була створена редколегією даної групи у складі Петренка Б, Гриценка В. і Сая Р. під керівництвом майстра в/н Хомченка О.В. Газета розповіла всім бажаючим про історію виникнення першого шматочка цукру в місті Дачице, про українських меценатів-цукрозаводчиків Терещенків. Також газета містить різну цікаву інформацію про цукор, ребуси та загадки.

9 грудня викладач спецдисциплін Чубаха Т.В. провела конкурс на кращий «Сенкан» на своїх уроках. Переміг Сушко Ю. із своїми «шедеврами».

10 грудня між учнями групи №3 пройшов конкурс «Найрозумніший» на кращого знвця професії «Апаратник дифузії». У ньому брали участь 8 учнів. Після кожного рауну вибував найслабший учасник або той, хто набрав найменшу кількість балів. Під час даного конкурсу учні пригадали історію розвитку цукрової промисловості, виправляли помилки у схемі похилого дифузійного апарата, розгадували загадки і кросворди. Не сумували і вболівальники – вони розгадували ребуси і відповідали на цікаві запитання. В результаті запеклої боротьби перемогу отримав Вовк Іван.

11 грудня відбувся відкритий урок з предмету «Устаткування підприємств цукрового виробництва». Урок пройшов у вигляді гри «Виробнича нарада» на тему «Порушення в роботі станції сокодобування, їх причини та заходи усунення». На уроці учні спочатку повторили пройдений матеріал у вигляді вправи «Мікрофон», а потім систематизацію та узагальнення їхніх знань викладач Чубаха Т.В. провела у вигляді гри «Виробнича нарада». За імпровізованим «круглим столом» учні виконували ролі персоналу робочої зміни цукрового заводу і під керівництвом головного інженера вирішували різні виробничі ситуації, які заважали нормальній роботі підприємства.

12 грудня було підведено підсумки тижня, нагороджені переможці та активні учасників.

/Files/images/2014_ryik/т1.jpg

/Files/images/2014_ryik/т2.jpg

/Files/images/2014_ryik/т3.jpg

/Files/images/2014_ryik/т4.jpg

/Files/images/2014_ryik/т5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 261